ThinkToink staat voor héél veel denken en doen en een beetje gek zijn. Of omgekeerd en andersom.
Voel je vrij het te bekijken hoe je wil :-). ThinkToink dat ben ik, Luc Gijbels. ThinkToink is een structuur en naam waarmee ik creatieve projecten creëer en verwezenlijk, die een beetje of veel kunnen bijdragen om van de wereld een mooiere plek te maken. In welk opzicht dan ook. Hoe miniem dan ook.

Het huidige kunstproject dat ik realiseer met als overkoepelende naam ‘connected by awareness’ bestaat uit zeven delen, zeven stories.

Het eerste deel omvat het ‘ik’ verhaal - the ‘me-story - en kreeg door toedoen van tweehonderd Zuid-Afrikaanse kinderen de titel ‘A Little Glow in the Dark’. Het geheel is gebundeld in twee onlosmakelijk verbonden kunstboeken ‘Het Leven’ en ‘De Herinnering’. De integrale opbrengst van de boekenverkoop gaat naar een kamp voor de kinderen waar hun dromen (die ze neerschreven tijdens het project) werkelijkheid worden.

Lees er alles over op www.alittleglowinthedark.com. Connect, share, like, koop en maak het kamp zo mogelijk! 
Bekijk hier het filmpje over de 'A Little Glow in the Dark' boeken.

Na de ‘me’-story volgen nog ‘you’, ‘time’, ‘art’, ‘elemals’, ‘sensations’ en als laatste ‘world’.
Een witte garenbol die een zachte metafoor is staat centraal in het héle project en loopt letterlijk als een draad door elk van de zeven stories. De bol witte wol bindt het hele project, alles en iedereen en de wereld aan elkaar. Momenteel werk ik volop aan de uitvoering van de ‘you’-story. Een reeks portretten van boeiende mensen ingewikkeld in witte wollen garendraad. Elk laten ze een boeiende bedenking of stof tot nadenken voor ons na. Ook voor ‘time’ en ‘elemals’ zijn reeds de eerste lijnen uitgerold.

Noem me maar de witte-wollen-garendraad-fotograaf die alles en iedereen met elkaar verbindt :-) ...
die wil breien aan meer ‘
connected by awareness’ in deze wereld.

Hieronder een aantal visuals uit ‘you’.


Joke

project ‘connected by awareness’ -  from chapter two : ‘you’ - Joke Devynck 


Herman

Luc_Gijbels_Herman_Van_Houye

project ‘connected by awareness’ -  from chapter two : ‘you’ - Herman Van Hoey